Biodanza

Een biodanzaworkshop zal zijn opgebouwd volgens het systeem Biodanza dat is ontwikkeld door Rolando Toro Araneda (1924-2010). Er worden dansen en oefeningen aangeboden die iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden kan uitvoeren. Er worden geen pasjes gevraagd, maar het is een ontwikkelingsproces om je vrij te kunnen bewegen op de aangeboden muziek. Ieder in zijn of haar eigen tempo, waarbij je alleen danst, met z’n twee├źn of met de gehele groep.

Onze beginners workshops duren ruim een uur en beginnen op maandagavond om 19:00 met een korte inleiding. Aansluitend zetten we ons zelf in beweging op de muziek en zullen hierbij uitgenodigd worden niet te spreken. Hierdoor kunnen we meer in ons lichaam zijn en de dansen vanuit daar laten ontstaan.

De locatie is De Blauwe Schuit (Vredehofstraat 7a) in Hoorn. Het voormalige zwembad heeft naast en achter gratis parkeren. De buitendeur is geopend van 18:45 en de trappen af geven toegang tot de dansruimte. Na afloop is er mogelijk tot napraten (liefst niet over de workshop zelf om het gevoel nog enige tijd vast te houden) onder het genot van een kopje thee.

Kleed jezelf in laagjes, want je bent in beweging. Een shirt onder een trui is bijvoorbeeld aan te raden zodat je zonder gene de trui tijdens de dans uit kan trekken als je het warm krijgt. Tevens is ruime kleding aan te bevelen boven strak zittende kleding die je mooi afkleed, maar minder prettig danst.

In principe dansen we op blote voeten om rechtstreeks contact te hebben met de dansvloer. Of op sokken met antislip, want op deze wijze is de kans op blessures bij alle deelnemers van de groep het minst.

Biodanza is een proces en uit ervaring blijkt dat je het tenminste driemaal moeten ervaren alvorens te kunnen voelen of het wel of niet iets voor je is. Derhalve bieden wij de eerste 3 workshops aan voor de prijs van 30 euro, waarna de prijs 12,50 euro per keer is voor afname van 5 workshops (60 euro in een keer te betalen) en 15 euro voor diegene die per keer willen betalen. Betaling vind liefst contact plaats voorafgaand aan de eerste workshop van de cyclus van 3, 5 of 1 keer.

Ook gevorderde dansers zijn welkom bij deze beginners workshops. Voor de groep ben je zonder er moeite voor te hoeven doen een inspiratie voor alle deelnemers tijdens de workshop. Een gevorderde workshop duurt langer en de aangeboden dansen vragen meer van de danser om je eigen grenzen te kunnen bewaken. Voor dergelijke workshops verwijs ik je met alle liefde door naar Yvonne Koppes, maar uit met 13 jaar biodanza ervaring heb ik nog steeds veel leerzame momenten en heel veel plezier tijdens een beginners workshop. Voel bij jezelf wat het beste bij jou past op dit moment.

Meer over biodanza en mij